Introductie showtime programma

Terug naar overzicht

Beste Showtimer, ben je klaar voor Showtime? We beginnen bijna!

Allereerst willen we je een korte introductie geven over het programma. Wat betekent It’s Always Showtime voor ons? Showtime betekent voor ons pieken op de juiste momenten. Dit gaat veel verder dan alleen die sixpack, het is aandacht voor elk moment.

Een gezond lichaam en een gezonde geest is de basis om te kunnen genieten van het leven, om trots te zijn op jezelf, om happy te zijn met jezelf, om te kunnen presteren op je werk, te kunnen shinen op een feestje, en te kunnen genieten van je vrienden en je familie.

De komende 6 weken gaan wij alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat je zowel fysiek als mentaal in topconditie komt.

Belangrijke data voor in je agenda
Voordat we beginnen met het programma willen we graag 3 belangrijke aandachtspunten voor in je agenda dubbel checken die je hebt gekregen in je laatste mailing:

• Datum, tijdstip en locatie van je lichaamsmetingen en intake met Nancy
• Dagen, tijden en locatie van je trainingen voor 6 weken

Heb je deze data niet in je mailbox gehad, laat het ons weten.

Inlezen
Het is belangrijk om jezelf goed in te lezen voordat je start met het programma. Hoe beter je bent voorbereid, des te meer resultaat je halen kunt. Lees de artikelen die in dit document staan goed door. Mocht er naar aanleiding van het lezen van de documenten vragen bij je opkomen, neem deze dan mee als je langskomt voor de lichaamsmetingen. We zullen je vragen met veel plezier beantwoorden.

Metingen
Voordat de eerste lessen van jouw programma beginnen gaan we de lichaamsmetingen bij je afnemen. De metingen bestaan uit de volgende onderdelen.

• Gewicht
• Vetpercentage
• BMI
• Middelomtrek
• Vetmassa (kg)
• Spiermassa (kg)

De metingen kun je later terug vinden in je app onder het kopje ‘voortgang’.

Fittest
Op de dag van je eerste training gaan we de fittesten bij je afnemen, welke dit zijn hoor je dan ;-). Deze testen gaan we op de laatste dag van het programma wederom doen om zodoende je sportieve progressie in kaart te brengen.

Coaching
Naast de fysieke trainingen is het wegwijs worden met de juiste voeding en leren welke keuzes je maakt een belangrijk onderdeel van het programma. Met behulp van onze database met achtergrond informatie over voeding, voorbeeld recepten, voorbeeld weekmenu’s en voeding tracker ga jij aan de slag om je voeding ‘on point’ te krijgen.

Daarnaast is Nancy, onze diëtiste er om je te begeleiden en vragen te beantwoorden. Het belangrijkste is om te weten dat de sleutel naar succes bij jezelf ligt door de tools die wij je aanreiken goed in te zetten. Nancy is er om je te ondersteunen.

Zie hieronder het schema waarin de contact momenten met Nancy staan beschreven.

Week 0 – intake gesprek met Nancy, lichaamsmetingen, calorieadvies,
Week 1 – belconsult met Nancy (geef jezelf op via inschrijfformulier die Nancy opstuurt).
Week 2 – contact moment via de app of mail, met eventuele tips of vragen beantwoorden.
Week 3 – contact moment via de app of mail, met eventuele tips of vragen beantwoorden.
Week 4 – mogelijkheid tot belconsult (geef jezelf op via inschrijfformulier die Nancy opstuurt).
Week 5 – waar nodig app contact.
Week 6 – waar nodig app contact.

In het volgende artikel ‘Nutrition coaching en informatie’ lees je meer inhoudelijk hoe de app werkt, lees je meer over de tools die we aanreiken en waar je die kunt vinden.

Eindmetingen
Net als op dag 1 is het tijd voor de lichaamsmetingen. Tijdens de eindmetingen meten we de progressie die je afgelopen 6 weken hebt gemaakt. Tijdens de eindmetingen meten we je lichaam op dezelfde manier als tijdens de beginmetingen.

• Gewicht
• Vetpercentage
• BMI
• Middelomtrek
• Vetmassa (kg)
• Spiermassa (kg)

Fittest
Na de metingen doen we een nieuwe fitheidstest om het effect van je harde inzet tijdens de trainingen te zien. Hoe laat je verwacht wordt krijg je aan het eind van je programma te horen via de app.