Nutrition coaching & tools

Terug naar overzicht

Op basis van de antropometrische gegevens (lichaamsmetingen) en het intake formulier zal Nancy een persoonlijke calorie-advies voor je berekenen. Ook de juiste combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten voor het behalen van jouw persoonlijke doel. Samen vormt dit je voedingsplan die je terug kunt vinden in jouw persoonlijk profiel in de app.

In dit artikel leggen we uit welke tools er zijn en hoe je die gaat gebruiken.

1. The Trainers x Virtuagym app op je telefoon en laptop.
2. Informatie over voeding (www.the-trainers.nl/info-database).
3. Online recepten boek (www.inspiredbyfood.nl).
4. Voorbeeld weekmenu’s (www.the-trainers.nl/info-database).

1. The Food app van The Trainers X Virtuagym.
Tijdens het showtime programma maak je gebruik van je eigen online profiel. In deze online omgeving track je je voeding en houd jij je activiteitenkalender bij.

Dit kun je doen op je laptop en je telefoon. Zowel de app als de online omgeving, via je computer, staan met elkaar in verbinding. 

The Trainers app

Community 
Hier plaatsen The Trainers berichten die bestemd zijn voor alle leden van onze club, zoals roosterwijzigingen of aankondigingen van events. 

Voeding
Dit linkt je door naar de ‘food’ app waar je voedingsplan staat en waarin jij je voeding kunt tracken.

Rooster 
Alle trainingen van het groepslessen aanbod. Dit is voor jullie niet relevant tijdens het programma, maar als jullie na je programma lid willen blijven natuurlijk wel.

Voortgang 
Hier vind je je metingen.

Activiteitenkalender 
Hier staan al je Showtime trainingen ingepland, na elke training vink je deze af. De extra verbrande calorieën vind je terug in je FOOD app.

Food inspiration
Deze linkt door naar ons online receptenboek. De inlog code is gedeeld in de groepsapp.

Van de bovengenoemde functies van de app gaan we hieronder nog dieper in op de ‘activiteitenkalender’ en de ‘food’ app. Dit zijn de 2 functies die je hoofdzakelijk zult gebruiken.

De activiteitenkalender
Zoals gezegd staan al je Showtime trainingen in deze kalender ingepland. Na elke training vink je deze af, de extra verbrande calorieën vind je terug in je FOOD app.

De workouts die zijn afgevinkt kleuren oranje. De workouts die nog gedaan moeten worden zijn grijs.

Je kunt ook extra activiteiten toevoegen (loggen) aan je kalender. Als je bijvoorbeeld dagelijks in totaal 40 minuten heen en terug naar je werk fietst is dit een activiteit die zeker meetelt voor je dagelijkse calorie verbruik. Log een activiteit als deze dus in je kalender en vink deze dan ook af.

Zie het plaatje hieronder: Log activiteit (niet ‘voeg workout’ toe)

Je kunt zelf je activiteit zoeken en loggen.

De ‘food’ app
De ‘food’ app staat in directe verbinding met je activiteiten kalender, als je een activiteit afvinkt zie je in je ‘food’ app dat je extra calorieën hebt verbrand met je activiteit.

Dit is een voorbeeld van een ingevuld voedingsdagboek. In totaal zijn er 5 maaltijden geregistreerd. Dit voorbeeld voedingsplan bestaat uit 1485 kcal.

Wanneer je op de groene balk klikt verschijnen drie rondjes met de doelpercentages per macronutriënt. Je doel is om de percentages van alle macronutriënten naar 100% te brengen. 

Het percentage dat zichtbaar is, geeft aan op hoeveel van je dagelijkse aanbevolen percentage zit.   

Wanneer je op een rondje klikt, bijvoorbeeld eiwitten, verschijnt er extra informatie over jouw doel. Hier wordt je doel in grammen aan eiwitten van die dag weergegeven.Ook geeft de app aan hoeveel gram je al hebt gegeten. De hoeveelheid eiwitten in grammen per geregistreerd voedingsmiddel zie je in het groen. 

Leren over voeding en leren de juiste keuzes maken is een leuk proces, zo moet je het ook benaderen. Ga niet te dwangmatig om met de foodapp en denken dat je een fout begaat als je een aantal calorieën over je advies heen zit of als je een keer een slechtere dag hebt. Het gaat om het eind doel en dat is dat je bezig bent om een basis te vormen voor een gezond lichaam en sterke geest waarmee jij een fijn leven kunt hebben.

Als je er voor kiest om je voeding te tracken kun je het meest nauwkeurig bijhouden wat je voeding inname is en geeft het systeem je directe feedback.

Je kunt er ook voor kiezen om de eerste 2 weken je voeding te tracken en zodoende te leren welke keuzes je wel en niet kunt maken. Daarna kan je de foodapp wat meer los laten omdat je weet hoe je (nieuwe) patroon er nu uitziet.

2. Informatie database via onze website (www.the-trainers.nl/info-database)
Als je dit artikel aan het lezen bent dan heb je inmiddels de database met informatie gevonden J. Lees de artikelen aandachtig door en gebruik de informatie die je daar vind. Bijvoorbeeld wat ik vòòr een training of juist daarna, welke supplementen worden geadviseerd en hoe zit het eigenlijk met koolhydraten?.

Lees de artikelen door en stel vragen aan je coach als je iets niet begrijpt.

Bij The Trainers proberen we vooral gezond te worden en resultaat te halen door ‘gewoon’ te doen. Geen moeilijke methodes of enge sapjes of smeerseltjes, nee, gewoon hard trainen, genoeg rusten en de juiste keuzes met voeding is de sleutel naar succes.

3. Online recepten boek (www.inspiredbyfood.nl)

In ons online receptenboek vind je heerlijke recepten die je thuis kunt maken. Ook zijn er ‘vega’ en ‘vegan’ gerechten toegevoegd. Laat je inspireren en geniet van de lekkere gerechten. Via onze mobiele app kun je rechts onderin klikken op ‘foodinspiration’  en dan word je direct doorgelinkt naar de website. De code voor de website hebben jullie gekregen via de mail.

4.Voorbeeld weekmenu’s (www.the-trainers.nl/info-database)
In de bijlages zijn de voorbeeld weekmenu’s te vinden van zowel 1400 kcal, 1900 kcal, 2200 kcal en 2500 kcal. Het eerste weekmenu is gebaseerd op afvallen met elke dag 1400 kcal (bijlage 1), het tweede weekmenu is ook gebaseerd op afvallen met elke dag 1900 kcal (bijlage 2). Tot slot zijn bijlage 3 en 4 gebaseerd op aankomen of op gewicht blijven. Bijlage 3 is een weekmenu voor 2200 kcal en bijlage 4 voor 2500 kcal.

Je kunt er ook voor kiezen om aan de hand van je calorieadvies het weekschema erbij te pakken en deze te gebruiken als leidraad. Er staat bijvoorbeeld een weekschema van 1400 Cal per dag. Is jouw advies 1500 Cal per dag dan houd je het schema van 1400 Cal erbij waarbij je dagelijks nog een extraatje mag eten of een portie wat kunt vergroten bij één van je eet momenten.  

Als je voor deze methode kiest dan weet je dat je op trainingsdagen altijd een lichte maaltijd extra mag eten in verband met de verbrande calorieën tijdens je training.